Το όραμά μου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι στο κέντρο της χώρας μας και ενώ θα έπρεπε να είναι σταυροδρόμι έργων και ανάπτυξης και ευημερίας, στην πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από μίζερη καθημερινότητα, ανασφάλεια για τους πολίτες της και σπατάλη χρημάτων χωρίς αποτέλεσμα στη ζωή των ανθρώπων. Τα τελευταία 10 χρόνια κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, όλα είναι ημιτελή και απλήρωτα ενώ οι καταστροφές (φωτιές και πλημμύρες) αποκάλυψαν πόσο απροστάτευτη είναι η περιοχή αυτή. Όλοι οι δείκτες μέτρησης από το Ευρωβαρόμετρο των Περιφερειών κατατάσσουν τη Στερεά στις κατώτερες θέσεις της Ελλάδος και στους ουραγούς της Ευρώπης (περιβάλλον, διαχείριση υδάτων, απορριμάτων, ανεργία, πρόσβαση σε δομές Υγείας, ατομικό εισόδημα, τουρισμό κλπ). Την ίδια περίοδο οι Περιφερειακές αρχές έδωσαν το βάρος τους στην αυτοπροβολή τους αλλά και τον έλεγχο των διοικητικών δομών από αρεστούς αποκλειστικά.

Το αποτέλεσμα είναι η δραματική μείωση του πληθυσμού της κατά 10% σχεδόν, το οποίο αποτελεί ισχυρότατη απόδειξη ότι οι πολίτες εγκαταλείπουν την γενέτειρά τους από έλλειψη ελπίδας για το μέλλον. 

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν μέσα μου σαν ένα ισχυρό πρόσταγμα να ανατρέψω τη θλιβερή και αποκαρδιωτική πραγματικότητα. Αποφάσισα να το κάνω διεκδικώντας τη θέση του Περιφερειάρχη με απολύτως ακηδεμόνευτο, χωρίς κομματική εξάρτηση συνδυασμό, με προσκλητήριο συμμετοχής και στήριξης σε όλο το δημοκρατικό τόξο των πολιτών. Η βασικότερη παθογένεια της Αυτοδιοίκησης είναι η κομματική εξάρτηση που τη μετατρέπει σε απολογητή και χειροκροτητή αντί να είναι το διεκδικητικό άρμα της κοινωνίας των πολιτών. Η Στερεά πρέπει να γίνει γρήγορα υπολογίσιμη δύναμη από οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει μπροστά της και συγχρόνως να βρει τις κατάλληλες συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους Παγκόσμιους Οργανισμούς που θα της επιτρέψουν και θα τη χρηματοδοτήσουν να βγει από το τέλμα. Αυτό κανείς δε θα το κάνει για εμάς. Θα το σχεδιάσουμε και θα το πραγματοποιήσουμε μόνοι μας με ικανούς και αφοσιωμένους συνεργάτες και με ευρύτερες συνεργασίες χωρίς συμπλέγματα του χθες και χωρίς αραχνιασμένες ταμπέλες άλλων εποχών.

Γνωρίζετε τον διεκδικητικό μου χαρακτήρα. Επιθυμώ να συνδυάσω την αποφασιστικότητα του έμπειρου χειρουργού με την εμπειρία ενός πολιτικού που 15 χρόνια στην πρώτη γραμμή γνωρίζει άριστα την πολιτική, κοινοβουλευτική και υπουργική διαδικασία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνατότητές της.

Σε αντίθεση με προηγούμενους δε θα χρησιμοποιήσω την περιφέρεια σαν βατήρα πολιτικής πορείας αλλά η Περιφέρεια Στερεάς θα είναι το απόσταγμα μιας πολιτικής πορείας μου με προσωπικό αγώνα και με ίδιες δυνάμεις αλλά χωρίς “δίκτυο στήριξης” και “πλέγμα προστασίας”. 

Έχω σαν όραμα μια ισχυρή Περιφέρεια που θα είναι η εγγύηση και το στήριγμα κάθε Στερεοελλαδίτικης οικογένειας αλλά και κάθε φτωχού ή ανήμπορου πολίτη. Έχω σαν όραμα μία ισχυρή Περιφέρεια που δε θα ανήκει σε κανένα κόμμα, δε θα είναι λάφυρο καμίας “ισχυρής” οικογένειας του τόπου και δε θα αδικεί κανέναν κάτοικο της. Έχω σαν όραμα μια ισχυρή αλλά και  στερεά Περιφέρεια που θα μετατραπεί σε μία θητεία σε “πρότυπη Περιφέρεια” της Ελλάδας για τα Άτομα με ειδικές ικανότητες και θα ξεχωρίζει σε όλη την Ευρώπη. Έχω όραμα μια ισχυρή Περιφέρεια που θα λειτουργεί σαν μαγνήτης όλων των μορφών Τουρισμού και θα πρωταγωνιστεί εκεί που σήμερα σέρνεται τελευταία στην Ελλάδα. Έχω όραμα μια Στερεά Περιφέρεια που κανείς δε θα μπορεί να ξεπεράσει εύκολα.